Lepények, pizzák

    Sonkás pizza
    Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg liszt; 2 evőkanál étolaj; 0,5 teáskanál só; 2,5 dkg élesztő; 2 dl víz.
Töltelék: paradicsom szósz; pizza fűszerkeverék; friss paradicsom; sonka csíkok; és sajt a tetejére.
    Elkészítés:
A tészta alapanyagait a langyos vízzel alaposan összegyúrjuk, 30 percig kelesztjük. Ha megkelt köralakra nyújtjuk, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a szélén. Megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a fűszerrel, ráterítjük a sonka csíkokat, a karikára vágott paradicsomot és a végén megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.


Négy feltétes pizza
    Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg liszt; 2 evőkanál étolaj; 0,5 teáskanál só; 2,5 dkg élesztő; 2 dl víz.
Alap feltét: paradicsom szósz; pizza fűszerkeverék; friss paradicsom; és sajt a tetejére.
1. feltét: 3 fej szeletelt gomba; 5 dkg. csíkokra vágott füstölt sonka.
2. feltét: 5 dkg. szeletelt szalámi; 2,5 dkg. fetasajt; 3-4 szem olajbogyó.
3. feltét: 0,5 banán szeletelve; 5 dkg. csíkokra vágott füstölt sonka.
4. feltét: 3 fej szeletelt gomba; 0,5 szeletelt piros paprika; 0,5 lilahagyma szeletelve.
    Elkészítés:
A tészta alapanyagait a langyos vízzel alaposan összegyúrjuk, 30 percig kelesztjük. Ha megkelt köralakra nyújtjuk, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a szélén. Megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a fűszerrel, majd a feltéteket a pizza egy-egy negyedére tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.