Melegszendvicsek
Sonkás melegszendvics
Elkészítés:
Fejenként 2-3 szelet kenyeret megvajazunk és mindegyikre rakunk 1-1 szelet füstölt sonkát. A sonkákat megkenjük mustárral, végül néhány szelet sajttal beborítjuk. Forró sütőben kb. 6 percig sütjük.
Fokhagymás, paradicsomos szendvics
Elkészítés: A kenyér szeleteket megpirítjuk. A pirítósok mindkét oldalát bedörzsöljük fokhagymával, majd az egyik oldalára kevés olajat csepegtetünk. Rárakunk néhány szelet paradicsomot,
sózzuk, borsozzuk, majd beborítjuk szeletelt sajttal. Forró sütőben kb. 5 percig sütjük.
Tonhalas szendvics
Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv; 4 kanál majonéz; 2 kanál apróra vágott póréhagyma; 1 kanál apróra vágott petrezselyem; 2 kiskanál citromlé;
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. 4 szelet kenyeret megvajazunk, és 2 szeleten eloszlatjuk a tonhalkrémet. A megkent kenyereket megszórjuk reszelt sajttal, majd ráborítjuk a másik vajazott kenyeret.
Szendvicssütőben készre sütjük.
Gombaragus szendvics
Elkészítés:
20 dkg. szeletelt gombát kevés vajon megpirítunk, sózzuk, borsozzuk. Állandó keverés közben rászórunk 1 kanál lisztet, és felöntjük 1 dl. tejjel. 3-4 percig főzzük. A tepsire rakott kenyerekre rakjuk a ragut,
megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 5 percig pirosra sütjük.
|
|