Sültek

    Tartáros nyúl
    Hozzávalók:
1,5 kg. nyúlgerinc és comb, vegyesen; 1 dl. majonéz, 3 dl. tejszín; só; bors; egy kevés zsiradék.
    Elkészítés:
A nyúlhúst besózzuk, beborsozzuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk, és 30 percre hűtőbe téve hagyjuk állni. Ha az idő letelt, egy deci vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva pirosra sütjük, pároljuk. Amikor kész, kiszedjük, a visszamaradt zsiradékot lábasba öntjük. Lassú tűzön hozzáadjuk a tejszínt, és a majonézt. Éppen csak felforraljuk. Beletesszük a húsokat, és 30 percig állni hagyjuk (ettől a hús porhanyós lesz). Nokedlival, vagy sült krumplival tálaljuk. Nagyon laktatós. Ezt az ételt a levesben megfőzött kicsontozott fácán húsából is készíthetjük, így nem lesz száraz, és nagyon finom. A kicsontozott fácánhúst, zsiradékon pirítsuk meg, majd ha kész a fácán levesével egy kicsit meghígíthatjuk.


    Tepsis hús
    Hozzávalók:
4 személyre: 1-1,5 kg. hús (lehet sertés is, de a legfinomabb valamilyen szárnyas comb, vagy szárnytő); 2 kg. vastag karikára vágott burgonya; 2 db. nagyfej szintén vastag karikára vágott vörös- vagy lilahagyma; 2 db. vastag 4 felé vágott fehérrépa; 2 db. 4 felé vágott hámozatlan, kimagvalt alma; 2 db. 4 felé vágott hámozatlan, kimagvalt körte (ha bármelyik gyümölcs vagy a fehérrépa hiányzik, nem gond, nélküle is jó lesz); 2 dl. olaj; só; bors; kakukkfű, és (vagy) bazsalikom, vagy bármilyen zöldfűszer.
    Elkészítés:
Az olajat a fűszerekkel egy nagy tálban összekavarjuk, majd az összes alapanyagot belerakjuk, és alaposan összeforgatjuk. Tepsire borítjuk, letakarjuk alufóliával, és puhára sütjük.