Levesek
Hideg trópusi gyümölcsleves
Hozzávalók:
4 személyre: 2 db. banán; 1 doboz vegyes trópusi gyümölcs konzerv; 1 doboz őszibarack konzerv; 1 dl. tejszín; 1,5 dl. Piroska narancsszörp; 1-2 dl. víz.
Elkészítés:
A konzerveket lehűtjük. Az összes gyümölcsöt kockára vágjuk, és levesestálba borítjuk. Hozzáadjuk a konzervek levét is. Belekeverjük a tejszínt, és a szörpöt.
Ízlés szerint vízzel hígítjuk. Hidegen tálaljuk. (Ha állni hagyjuk, a tejszín picit összecsomósodhat, ezért célszerű tálalás előtt elkészíteni.)
Becsinált leves
Hozzávalók:
1 egész csirke, 1 kg. burgonya; 2-3 gerezd fokhagyma; 1 csokor petrezselyem zöldje; só; leves fűszerkeverék; 2 dl. tejföl; 1-2 kanál liszt (a sűrűségtől függ).
Elkészítés:
A darabolt csirkét, a kockára vágott burgonyával, a lecsipkedett petrezselyemmel, és a fűszerekkel készre főzzük. A tejfölt a liszttel elkavarjuk, és behabarjuk vele a levest.
Tálaláskor friss petrezselyemzölddel díszítjük.
|
|